Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2940
Mărime: 16.52KB (arhivat)
Publicat de: Francisc Lupu
Puncte necesare: 0

Extras din seminar

Origine

Conceperea acestor kit-uri pentru monitorizarea contaminării bacteriene s-a datorat necesitatii la nivel mondial a testelor care se pot efectua în teren pentru o determinare foarte rapidă a bacteriilor în apă.

Cercetarea efectuată în compania MicroBioTests Inc.a dus la elaborarea acestor microbioteste de teren foarte practice,ieftine şi usor de folosit.Testul poate fi efectuat oriunde si oricând cu ajutorul unul luminometru portabil,de dimensiune mica care este încorporat într-o cutie ce conţine toate materialele pentru realizarea testelor.

Echipamentul şi materialele permit de asemenea realizarea în paralel a microbiotestelor pentru a evalua hazardul toxic al probelor de apă suspecte.

Toate apele naturale conţin organisme vii care,asemenea oricăror organisme vii de pe Pământ,vor muri la un moment dat şi vor fi descompuse de bacterii.

Cantitatea de microbi din apa este deci un semnal pentru impoţanta cantitativă a descompunetii baceriene a rezidurilor biologice.

Sursa de energie a tuturor organismelor vii,incluzând bacteriile,este ATP-ul şi testul de determinare a gradului de contaminare bacteriană,măsoara cantitatea totală de ATP din proba de apă,ca o un criteriu al prezenţei bacteriilor sau a rezidurilor biologice.

Conţinutul de ATP total dintr-o probă de apă cuprinde ATP-ul intracelular al întregii biote vii,reziduri biologice prezente ân probă precum şi ATP-ul extracelular dizolvat,provenit de la organismele moarte.

ATP-ul din apă poate fi măsurat de luminesceţa chimică printr-o reacţie luciferin-luciferază,cu ajutorul unui reactiv chimic specific.Cantitatea de lumină produsă este proporţională cu conţinutul total de ATP în proba de apă şi este măsurată de luminometru şi exprimată in RLU(unitaţi relative de lumină).

Principiu

Kit-ul pentru determinarea gradului de contaminare bacteriană conţine tuburi cu reactiv ATP,care,în combinaţie cu echipamentul şi materialele conţinute de ’’Cutia pentru masurare a luminescentei’’ permite efectuarea a doua tipuri distincte de analize:

-un test direct care măsoară cantitatea totală de ATP din proba de apă analizată

-un test cu membrane care măsoară doar ATP-ul din bacteriile vii prezente în proba de apă,după eliminarea ATP-ului intra si extracelular din biota sau reziduri bilogice.

Scopul

Microbiotestul pentru determinarea contaminării bacteriene este potrivit pentru numeroase analize cum ar fi:contaminare microbiană a apelor de suprafaţă şi a celor subterane,monitorizarea microbiană de rutină a apelor potabile,bazinelor de acvacultira şi piscinelor.

Avantajele testului pentru determinarea contaminării bacteriene

1.Tuburile cu reactiv ATP gata preparat fac acest test pentru teren să fie ultra simplu comparativ cu oricare altă metodă de măsurare a ATP-ului.

2.Contrar tehnicilor microbiologice conventionale care sunt dependente de echipamente şi materiale speciale şi necesită una sau doua zile de incubare,testul pentru determinarea contaminării bacteriene poate fi luat in teren oricând şi oriunde.

3.Testul pentru determinarea contaminării bacteriene poate fi efectuat la temperaturi ambiante cuprinse intre 15º C şi 25º C.

4.Testul cu membrane filtratoare reflectă gradul de contaminare bacteriană a apei analizate,dupa eliminarea in prealabil a ATP-ului provenit din biota sau din reziduri

biologice

Preview document

Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 1
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 2
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 3
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 4
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 5
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 6
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 7
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 8
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 9
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 10
Microbiotest pentru determinarea contaminării bacteriene - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Microbiotest pentru Determinarea Contaminarii Bacteriene.doc

Alții au mai descărcat și

Bacterial Contamination Screening Kit

Sursa de energie a tuturor organismelor vii, inclusiv bacteriile este ATP-ul si kitul de determinare a contaminarii bacteriene masoara cantitatea...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?