Monografia Firmei Dacia Automobile

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2079
Mărime: 191.80KB (arhivat)
Publicat de: Costache Manole
Puncte necesare: 0
Monografie Dacia

Extras din seminar

Monografia firmei Dacia Automobile

1. Denumire : SC Dacia Automobile SA

2. Forma Juridica : Societate pe actiuni

3. Forma de proprietate : mixta , 51 % din actiuni detinute de grupul Renault restul de 49 % fiind detinute de statul roman.

4. Sediul social : Mioveni, str. Uzinei nr. 1, jud. Arges , cod 115400 , Romania

5. Asezare : Mioveni, str. Uzinei nr. 1, jud. Arges

Mioveni este un oraș din județul Argeș, Muntenia, România, situat la aproximativ 15 km nord-est de municipiul Pitești, pe șoseaua Pitești–Brașov (DN73).

6. Domeniul de activitate : Domeniul de activitate al uzinei Dacia îl reprezintă producerea şi comercializarea de automobile, piese de schimb, maşini unelte şi instalaţii pentru industria de automobile, de agenţi energetici şi tehnici pentru societăţile comerciale de pe platforma industrială Colibaşi , promovarea şi punerea în aplicare a iniţiativelor de interes national, în domeniul fabricaţiei de automobile şi domenii conexe şi realizarea de beneficii.

CAEN: Fabricarea autovehiculelor de transport rutier

7. Istoric

Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 și s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.

Pe 1 iulie 1968, încep testele la cele 217 stații de lucru din uzină, iar pe 3 august 1968 se testează primul motopropulsor.

Pe 20 august 1968 se începe producția modelului Dacia 1100, un model sub licența Renault R8; acesta era o berlină cu tracțiune și motor pe spate. Primul automobil ieșit pe poarta fabricii a fost făcut cadou președintelui Republicii Socialiste România de atunci, Nicolae Ceaușescu.

În anul 1999, Renault achiziţionează 51% din capitalul societăţii în urma procesului de privatizare, iar în prezent deţine 99,43% din capitalul Dacia. Compania a parcurs un amplu program de modernizare: de la refacerea instalaţiilor industriale, reconstrucţia reţelei comerciale şi reorganizarea reţelei de furnizori, până la obţinerea a trei standarde de management al calităţii, dintre care unul în domeniul protecţiei mediului. Investiţiile realizate de Renault la Dacia până la sfarşitul anului 2008 s-au ridicat la peste un 1.2 miliarde euro.

Obiectivul Dacia este acela de a produce o gamă de vehicule robuste, fiabile şi accesibile pentru clienţii români şi străini, la standarde de calitate Renault.

8. Structura de conducere : SC Dacia Automobile SA

Consiliul de administratie Dacia este alcatuit din:

a. Jacques Chauvet

b. Jérôme Olive

c. Constantin Stroe

d. Dan Mihai Bedros

e. Marc Liffort de Buffevent

Directorul general Dacia si al Grupului Renault in Romania este Jérôme Olive.

9. Structuri formale : Director General , Director Retea , Directorul Comercial , Director Logistica ,

10. Structuri informale : valori , norme , credinte

Obiectivul Dacia este acela de a produce o gama de vehicule robuste, fiabile si accesibile pentru clientii romani si straini, la standarde de calitate Renault. Dacia este a doua marca a Grupului Renault, contribuind in mod semnificativ la imbunatatirea imaginii Romaniei in lume.

Politica de mediu Dacia respecta principiile strategiei de dezvoltare durabila Renault. Aceasta urmareste mentinerea echilibrului ecologic, reducerea impactului activitatilor companiei asupra mediului inconjurator si respectarea imperativelor de mediu pe toata durata de viata a vehiculului, din faza de conceptie si pana la finalul etapei de utilizare. In majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, constructorii si importatorii de vehicule sunt obligati sa asigure colectarea vehiculelor scoase din uz printr-o retea de colectare bine organizata. Dacia si-a creat si ea o retea proprie de colectare a vehiculelor scoase din uz.In Romania exista minim un centru de colectare agreat de Dacia in fiecare judet, iar in Bucuresti exista 3 asemenea centre. Incepand cu anul 2000 si pana in prezent, la nivelul intregii platforme de la Mioveni, s-au facut investitii de 19,7 milioane de euro pentru conservarea resurselor naturale, tratamentul apelor uzate, al solului, al aerului si al deseurilor rezultate in timpul procesului de fabricatie. Semnatura eco² o certificare a faptului ca autoturismele Dacia se incadreaza in strategia de mediu pe termen lung initiata de grupul Renault in 2006. Tinta pe care grupul si-a propus-o atunci a fost sa ajunga printre primii trei constructori auto pe plan mondial in privinta nivelului scazut de emisii de CO2

11 Piata – segmentele de piata proprii :

Gama de produse formată din Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van are ca pieţe de desfacere: Franţa şi Germania, primele două destinaţii de export, Italia, Algeria, Turcia, Spania, Ucraina, Serbia, Siria, Polonia, Bulgaria, Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India şi Brazilia.

În urma unui studiu efectuat de către departamentul de marketing al firmei în scopul lărgirii pieţei de desfacere pe plan extern pe o nouă piaţă, prin alegerea şi prelucrarea pieţelor analizate dintre pieţele posibile din Europa firma urmează să exporte pe cele două pieţe din Peninsula Scandinavă, Norvegia şi Finlanda, care au avut cele mai bune caracteristici de marketing. Aceste două pieţe s-au desprins ca fiind cel mai bine de abordat prin analiza tuturor factorilor ce pot caracteriza aceste pieţe: factori economico-sociali (PIB, populatie, PIB/loc, rata de creştere economică, stabilitatea financiară, stabilitatea politică, gradul de libertate economică etc.), factori geografici, religioşi s.a.

12 Activitatile Firmei : Domeniul de activitate al uzinei Dacia îl reprezintă producerea şi comercializarea de automobile, piese de schimb, maşini unelte şi instalaţii pentru industria de automobile, de agenţi energetici şi tehnici pentru societăţile comerciale de pe platforma industrială Colibaşi , promovarea şi punerea în aplicare a iniţiativelor de interes national, în domeniul fabricaţiei de automobile şi domenii conexe şi realizarea de beneficii.

Preview document

Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 1
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 2
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 3
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 4
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 5
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 6
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 7
Monografia Firmei Dacia Automobile - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Monografia Firmei Dacia Automobile .doc

Alții au mai descărcat și

Managementul calității la SC Automobile Dacia SA

I. Generalități Pentru multă lume, şi mai ales pentru cei care lucrează în industrie sau construcţii, calitatea reprezintă conformitatea cu...

Planul de Afaceri al Firmei Dacia

Capitolul 1 . Planul de afaceri – rol și importanță 1.1 . Definirea planului de afaceri Planul de afaceri este un instrument decizional, dinamic,...

Studiu Monografic BCR

CAPITOLUL 1:PREZENTAREA ŞI ORGANIZAREA SOCIETĂŢII BANCARE 1.1. Scurt istoric şi evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc Banca...

Finanțe publice - aplicații

Cote de impozitare procentuale progresive simple şi pe tranşe 1. Presupunem trei societăţi comerciale care au obţinut următorul profit: X= 5.000....

Probleme rezolvate finanțe

Problema 1 Indicatorii de caracterizare a cheltuielilor publice 1. Ponderea cheltuielilor publice în PIB 2. Cheltuieli publice medii pe un...

Corespondența economică

Scrisoare circulara Stimati domni, Avem placerea sa va comunicam ca expansiunea constanta a pietii,precum si prosperarea afacerilor noastre ne...

Contabilitatea Operațiunilor de Încasări și Plăți

În ceea ce priveşte operaţiunile de încasări şi plăţi deosebim: - încasări şi plati în numerar ( ce se derulează prin casieriile băncii); -...

Ai nevoie de altceva?