Teme comunicare antreprenoriala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Teme comunicare antreprenoriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor: Hristache Monica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Economie

Extras din document

Tema 1. Creativitate și marketing antreprenorial.

Creativitatea este un subiect important și apreciat în marketingul antreprenorial. A fi creativ înseamnă a vedea același lucru ca cei din jurul tău, dar să te gândești la ceva diferit atunci când îl observi. Creativitatea este menită să ghideze marketingul către scopul său, acela de a produce profit.

De ce este bună creativitatea în business:

- Pentru a implementa o nouă afacere este nevoie de o nouă idee

- Pentru a atrage atenția consumatorilor este nevoie să-i surprindem

- Este demnă de un lider

Pentru susținerea creativității este nevoie de diversitate. Dacă toți cad de acord cu ceva, fără să aducă ceva nou, având perspective similare, acest lucru nu ajută deloc susținerea creativității.

Marketingul antreprenorial se concretizează în identificarea și exploatarea proactivă a oportunităților pentru atragerea și menținerea clienților.

Acesta constă în:

- Orientare spre schimbare

- Identificarea și valorificarea oportunităților

- Orientarea spre inovare

Atunci când vine vorba despre creativitate, cei care practică marketingul de gherilă devin creativi în forme cu totul speciale, diferite de cele ale marketingului clasic.

Cei care practică marketingul de gherilă privesc creativitatea prin prisma unor principii care le ghidează drumul antreprenorial. Aceste principii îi ajută să economisească bani, timp și energie. Iată care sunt ele:

- Creativitatea în marketing trebuie măsurată exclusiv prin prisma contribuției sale la profitul afacerii. Dacă te ajută să vinzi în profit, atunci marketingul e creativ. Dacă nu, atunci marketingul nu este creativ.

- Creativitatea trebuie să suporte repetiția. Asta pentru că deciziile de achiziție se fac în subcoștient, iar repetiția este cea mai bună formă de a accesa subconștientul. Dacă ideea ta creativă în marketing devine tot mai puternică odată cu repetarea ei, atunci ești câștigător.

- Creativitatea trebuie privită ca o oportunitate de a face “sell business”, nu “show business”. Marketing înseamnă să faci afaceri, nu spectacol. Și chiar daca el e spectaculos uneori, nu asta i se cere în primul rând. Scopul său principal este de a crea dorința de achiziție, nu de a distra pe cei care-l urmăresc.

- Creativitatea în marketing este provocarea de a demonstra beneficiul pe care îl aduce produsul sau serviciul tău într-o formă despre care oamenii să-și aducă aminte. E important ca prospecții să-și aducă aminte numele tău și ce face oferta ta atât de specială încât ei să-și dorească să beneficieze de ea.

În concluzie, creativitatea este esențială în ceea ce privește marketingul. Creativitatea însoțită de aptitudini de lider, capacitatea de anticipare, de asumare a riscurilot și încrederea în sine, poate conduce numai la succes în orice afacere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Teme comunicare antreprenoriala.doc