Comportamentu consumatorului - eMAG

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest seminar prezinta Comportamentu consumatorului - eMAG.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Profesor: Tugulea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Educatie Fizica

Extras din document

OBIECTIV :

„Se urmărește eficacitatea amprentei lăsate de brandul Dinamo într-o piață competitivăasupra consumatorului de rând, fără un job stabil - statura de student al Facultații de Economie și Administrarea Afacerilor nepermițănd-ui un astefel lucru, și cu o vârstă cuprinsă între 19 și 22 de ani, din mediul urban (Iași).

Îmi doresc prin acest raport de cercetare calitativă să dobândesc abilități primare folositoare domeniul marketing, în care voi începe o carieră după terminarea facultății.

Pentru realizarea acestui obiectiv mi-am propus următoarele:

- Să îmi îmbunătățesc abilitatea de a culege și a identifica informații;

- Să îmi îmbunătățesc abilitatea de a mă încadra în timpul dat pentru finalizarea unui poiect;

- Să învăt să folosesc mai multe surse de informați pentru culegerea informațiilor;

- Să îmi îmbunătățesc obilitățile organizaționale;

- Să învăț să-mi asum propria-mi responsabilitate;

- Să obișnuiesc cu mediul de cercetare;

- Să îmi îmbunătățesc abilitățile de prezentare.

Obiectivele trebuiesc atinse până la finalul proiectului (31 octombrie 2016), pentru a fi considerate realste. În același timp pentru a atinge obiectivele trebuie să folosesc pârghile adecvate ce-mi vor facilita procesul de dobâ ?

Capitolui 1

Prezentarea Brandu-lui

eMAG

Prezentare generală

(fig.1) Logo-ul firmei Emag

eMAG este o companie din România care se ocupă cu vânzarea online de echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice, articole de îngrijire personală, produse auto, articole sportive, cărți, muzică, filme, produse pentru casă și grădină, petshop, articole pentru copii.

eMAG și-a început activitatea în anul 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul și produse de birotică, fiind înființat de Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. În anul 2009, 51% din acțiunile companiei au fost cumpărate de Asesoft Distribution, iar director general al eMAG a devenit Iulian Stanciu.

În luna iulie 2012 fondul de investiții Sud African Naspers, cu afaceri anuale la nivel global de peste 5 miliarde de dolari în media, comerț electronic și internet, achiziționează 70% din acțiunile eMag, iar Iulian Stanciu rămâne în continuare managerul general al companiei.

În iunie 2014, ultimul dintre fondatorii companiei, Radu Apostolescu, a renunțat la acțiunile deținute, respectiv 8,4% din acțiunile eMAG, acestea fiind preluate de către Iulian Stanciu și de grupul Naspers. Astfel Iulian Stanciu deține 25,8% din eMAG, iar grupul Naspers 74,2%.

În aprilie 2016, eMag a preluat competitorul PC Garage.

În 2012 eMAG s-a extins pe piețele externe, compania realizând comerț online în Bulgaria, prin www.emag.bg, unde a ajuns rapid la o cotă de piață de 60% ..Acestei extinderi i-a urmat cea din Ungaria, în 2013 unde eMAG are o cotă de piață de 10% .

Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentu consumatorului - eMAG.docx