Gestiunea fondurilor structurale europene

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Gestiunea fondurilor structurale europene.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 3 pagini .

Profesor: Conf. Dr. Adina Dornean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Finante

Extras din document

UE isi consolideaza coeziunea economica, sociala si teritoriala cu scopul de a promova o dezvoltare echilibrate sau armonioasa pe intreg teritoriul sau. UE vizeaza in mod direct sa reduca disparitiile dintre nivelurile de dezvoltare ale diverselor regiuni. Prin regiunile avute in vedere, o atentie sporita se acorda zonelor afectate de tranzitia industriala, zonelor rurale, precum si regiunilor afectate de un handicap demografic sau natural permanent si grav, cum ar fi spre exemplu regiunile cele mai nordice, cu o densitate destul de scazuta a populatieim precum si regiunile transfrontaliere, insulare si muntoase.

Politica de coeziune este politica principala de investitii a UE. Este extrem de avantajoasa pentru toate regiunile si orasele din UE si sprijina cresterea economica, crearea de locuri de munca, dezvoltarea sustenabila, competitivitatea economica si protectia mediului.

Consolidarea coeziunii sale economice, sociale si teritoriale se numara printre obiectivele primordiale ale UE. UE dedica o proportie destul de mare din bugetul si activitatile sale reducerii disparitiilor regionale, acordand o atentie sporita dupa cum spuneam anterior zonelor afectate de tranzitia industriala, zonelor rurale, precum si regiunilor afectate de un handicap demografic sau natural permanent si grav.

UE sprijina realizarea acestor obiective vitale prin folosirea fondurilor structurale si de investitii europene (FEDR, FGSE, fondul de coeziune, FEADR, FEPAM) si a altor surse, cum ar fi Banca Europeana de Investitii.

In cadrul politicii de coeziune a UE, FEADR (fondul european agricol pentru dezvoltare rurala) sprijina dezvoltarea rurala si imbunatatirea infrastructurii agricole.

FSE (fondul social european) este instrumentul primordial prin care UE sprijina masurile de prevenire si combatere a somajului, de dezvoltare a resurselor umane si de promovare in materie de integrare sociala pe piata muncii. Acesta finantiaza initiative care promoveaza in mod cert un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca, dezvoltarea durabile si coeziunea economica si sociala, precum si egalitatea de sanse intre femei si barbati.

FEDR (fondul european de dezvoltare regionala) este destinat sa contribuie la remediere principalelor dezechilibre regionale din UE. FEDR ofera sprijin regiunilor care inregistreaza intarzieri vizavi de dezvoltare, precum si reconversia regiunilor industriale aflate in declin.

Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea fondurilor structurale europene.docx