Grafica pe Calculator

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Grafica pe Calculator.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc, docx de 29 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Grafica Computerizata

Extras din document

L3S4-FMSM

Pentru realizarea desenului piesei din figura L3S4a & L3S4b se recomandă parcurgerea etapelor de mai jos.

1. Figura L3S4c: studiul desenului, identificarea cotelor de gabarit; spaţiul de lucru - 135 mm×145 mm; trasarea dreptunghiurilor minime de încadrare; cu layers se crează stratul FV - pentru contururi vizibile, stratul FI - pentru contururi invizibile şi stratul AX – pentru axe (se pot alege alte denumiri); stratului FV i se atribuie grosimea "Lineweight" de 0,5 mm, stratului FI – linia de tip B “dashed2”, iar stratului AX – linia de tip G "center2".

2. Figura L3S4d: se trece în sistemul local de referinţă cu originea în centrul cercului cu diametrul de 25 mm; se trasează cercul cu diametrul de 25 mm; se trasează cercul cu diametrul de 2 mm şi cu centrul pe axa OY - deasupra originii sistemului de referinţă; cu Array se reprezintă celelalte două cercuri cu acelaşi diametru şi situate deasupra axei OX a sistemului de referinţă; cu Mirror se reprezintă şi cercurile situate sub axa OX; cu Polygon se reprezintă hexagonul circumscris cercului cu diametrul de 14 mm şi cu centrul în originea sistemului de referinţă; cu Line şi Osnap Quadrant se trasează diametrele cercului Ø25 paralele cu OX şi respectiv cu OY; cu Line şi Osnap Center se reprezintă segmentele care au o extremitate în centrul cercului Ø25 şi cealaltă extremitate în centrele cercurilor Ø2; arcele de cerc cu raza de 11 mm care trec prin centrele cercurilor Ø2 se obţin cu Break din cercul Ø22.

3. Figura L3S4e: cu Extend se prelungeşte diametrul orizontal al cercului Ø25 până la latura din dreapta a dreptunghiului de încadrare; cu Offset se realizează paralele deasupra şi de dedesubt - situate la distanţa de 8 mm; cu Arc CSA se trasează arcele de cerc cu raza de 45 mm şi cu unghiurile de 380 şi respective de 240, ambele arce având o extremitate pe axa OX a sistemului de referinţă.

4. Figura L3S4f: cu Offset se realizează arcele de cerc paralele cu primele două şi situate la 9 mm de acestea; cu Arc SEA se trasează arcele de cerc cu raza de 9 mm; cu Trim şi Erase se realizează porţiunile din segmentele orizontale care fac parte din conturul apparent; cu Trim se elimină porţiunile dintre segmente ale arcele cu raza de 36 mm; cu Fillet se realizează racordările cu R=2mm.

5. Figura L3S4g: cu Offset se realizează arcele de cerc paralele cu cele cu raza de 45 mm, la distanţa de 4 mm de acestea; cu Arc SEA se trasează arcele de cerc cu raza de 4 mm; cu Line se trasează segmentele orizontale cu lungimea de 12 mm şi ale căror extremităţi din stânga au abscisele de 19 mm; cu Arc SEA se trasează arcele de cerc cu raza de 3 mm; se trasează cu Line şi End segmentele verticale care unesc extremităţile acestor arce.

6. Figura L3S4h: cu Erase se elimină dreptunghiul de încadrare; cu Extend se prelungesc arcele cu raza de 45 mm până la arcele cu raza de 9 mm; cu Line şi End, Cen se trasează segmentele care unesc centrul cercului Ø25 cu extremităţile de sus şi respective de jos ale arcelor cu raza de 54 mm; cu Lengthen se alungesc toate segmentele până în afara conturului aparent - cu excepţia segmentelor orizontale cu lungimea de 12 mm; se alungesc până în afara conturului aparent şi arcele de cerc cu raza de 45 mm; segmentele şi arcele alungite se trec cu Properties Layer în stratul AX; cu Ltscale se alege un factor de scalare cu care reprezentarea liniilor de axă să fie clară.

7. Figura L3S4i: se trece stratul AX în starea Off; se selectează într-o fereastră toate elementele vizibile ale proiecţiei principale, şi - cu Properties Layer - se trec în stratul FV; se trece stratul AX din nou în starea On; se reprezintă proiecţia de sus.

Fisiere in arhiva (5):

 • Grafica pe Calculator
  • Aplicatie P 31.doc
  • Aplicatie P32.docx
  • curs-2-2010.doc
  • L3S4-FMSM.doc
  • L4S5-FMSM.doc