Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale

Seminar
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1561
Mărime: 200.37KB (arhivat)
Publicat de: Aurora Ivașcu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Costin Ion

Extras din seminar

1.Introducere

În ziua de azi în orice domeniu şi activitate, mai mult ca niciodată un rol foarte important îl are sectorul IT, deoarece principalele unelte şi canale de prelucrare şi distribuţie a informaţiilor se fac prin intermediul calculatoarelor şi a celui mai important mediu de comunicare existent vreodată, anume internetul.

În ceea ce priveşte distribuţia informaţiilor în România multe societăţi şi instituţii la acest capitol nu stau bine deoarece nu îşi permit achiziţionarea şi întreţinerea unui sistem care să ofere posibilitatea de a manipula informaţiile pe plan intern, pentru clienţi sau publicul larg.

Lucrarea prezintă un sistem de distribuţie a informaţiilor din cadrul instituţiilor şi societaţilor comerciale, care eliminǎ o parte din problemele specifice entităţilor precizate mai sus. Pe piaţă existǎ mai multe aplicaţii destinate distribuţiei informaţiei, dar prezintă unele dezavantaje pe care încerc să le înlătur prin prezenta aplicaţie. Principalele dezavantaje sunt :

- preţul ridicat;

- au o interfaţă grafică complicată;

- nu se pot adapta la modele diferite de distribuţie a informaţiei;

- necesită personal calificat pentru a lucra cu ele;

Există aplicaţii pentru organizarea bazelor de date şi pentru distribuirea informaţiei, accesibile pe internet, dar acestea nu au ca scop eliminarea problemelor recent amintite. Acestea sunt create pentru comunităţi web sau aplicaţii desktop pentru utilizare la nivel personal şi nu pentru organizaţii

2.Organizarea Aplicaţiei

Aplicaţia este construitǎ în limbajul de programare Java iar ca mediu de dezvoltare Eclipse. Am ales Java deoarece în prezent este liderul în ceea ce priveşte dezvoltarea de aplicaţii enterprise, şi pune la dispoziţie un set robust de tehnologii pentru prelucrarea datelor, mai exact aceste tehnologii constau în API’s pentru lucrul cu bazele de date.

2.1.Obiective generale

În decursul construcţii programului, ca obiective globale am urmărit sǎ asigur :

- Simplitate în privinţa lucrului cu informaţia, deoarece aplicaţia va fi folosită de o categorie mai mare de persoane, dintre care nu toate au cunoştinţe solide în domeniul informaticii.

- Adaptabilitate la nivelul utilizatorului ;

- Adaptabilitate la structura ierarhică de organizare a informaţiei proprie instituţiei care o foloseşte;

Deşi se caracterizează prin simplitate de utilizare şi rezolvă problemele curente de distribuire a informaţiei, înglobează şi aspecte mai complexe, oferind suport pentru funcţii mai complexe.

2.2.Arhitectura

La nivel de arhitectura aplicaţia este formata din 3 secţiuni, fiecare oferind câte un set diferit de unelte pentru a prelucra datele.Astfel secţiunile sunt MyDatabase, MyFiles, PriorityTasks.

2.2.1.MyDatabase

Aceasta se ocupǎ de lucrul cu baza (sau bazele) de date, iar principalul lucru urmǎrit la această secţiune a fost de a crea un mod de utilizare mai simplu faţa de programe ca “WorkBench” sau “Database Master” şi totodată sǎ înglobeze funcţii noi faţă de aceste aplicaţii :

- Afişarea tabelelor, rapoartelor sau a anumitor coloane din tabele este foarte simplă şi foarte rapidă;

- La crearea de tabele si utilizatori a fost adăugat câte un criteriu nou specific aplicaţiei:

a) utilizatorului pe lângă privilegii i se atribuie şi nivel de securitate;

b) la crearea tabelelor li se atribuie un nivel specific de vizibilitate;

- Modificarea datelor este foarte simplă necesitând doar schimbarea informaţiei din celula selectată;

- Pentru persoanele care au cunoştinţe solide în ceea ce priveşte administrarea bazelor de date această secţiune dispune de un command line ce oferă posibilitatea de a folosi baza de date la capacitate maximă;

- Un avantaj faţă de celelalte aplicaţii este dat de posibilitatea de a introduce un volum mare de informaţii în tabele cum ar fi liste sortate sau fişiere, din secţiunea de lucru cu fişiere a aplicaţiei.

Preview document

Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale - Pagina 1
Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale - Pagina 2
Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale - Pagina 3
Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale - Pagina 4
Aplicație de Management al Informației pentru Instituțiile Educaționale - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Aplicatie de Management al Informatiei pentru Institutiile Educationale.doc

Alții au mai descărcat și

Seminar Limbaj Visual Fox Pro și Access

1. Obiectul cursului 2. Cerinţe a. 50% teorie b. 50% laborator Minim 5 la ambele 3. Bibliografie 1. [Niţchi07] Elemente de baze de date şi...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Laboratoare Java

mport java.io.*; class SumaNrPrime { public static void main(String args[ ]) throws IOException{ String s; int...

Te-ar putea interesa și

Implemetarea unei Platforme de E-Learning

DETALII 1. PRECIZARI SI DATE INITIALE: Desi exista numeroase definitii posibile pentru termenul de e-learning, o varianta acceptabila in limba...

Comenzi Personalizate Online

I. Notiuni teoretice utilizate la elaborarea proiectului 1.1 Motoare de cautare, definitie, istorie, mecanisme de functionare, indexare crawler...

Ai nevoie de altceva?