Alex Ferguson, managerul Manchester United

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Alex Ferguson, managerul Manchester United.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Profesor: Andreea Paun

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

,,Pentru un jucător - și pentru orice ființă umană - nu este nimic mai bun decât să auzi că ai făcut ceva bine. Acestea sunt cele mai bune cuvinte inventate în sport. Nu trebuie să folosești superlative.”

- Alex Ferguson

În iulie 2012, Alex Ferguson, cel mai de succes manager din istoria fotbalului britanic, a ieșit din biroul său la terenul de pregătie Carrington al Manchester United. Era prima zi de pregătire pentru echipa lui pentru sezonul 2012-2013 - deține recordul de al 26-lea manager al celui mai profesional club de fotbal din lume și una dintre cele mai mari francize de sport.

În timpul mandatului său de manager al Manchester United, Ferguson a câștigat aproape toate onorurile din club. A preluat clubul atunci când era la punctul cel mai de jos, când acesta a experimentat o cădere în preferințe și când nu mai câștigase un titlu în ligă în aproape 20 de ani. Prin prioritizarea dezvoltării tinerilor jucători, reconstruirea echipei, prezența pe piața de transferuri, scoaterea în evidență a fotbalului prin atac și prin scoaterea a ceea ce e mai bun din jucători, Ferguson a redobândit norocul clubului. Acum, United era cel mai de succes club de fotbal din Anglia cu 19 titluri de ligă și și-a revendicat locul între cluburile de elită a Europei prin două trofee de Champions League. Milioane de fani din întreaga lume au idolatrizat foști și actuali jucători, cum ar fi Erich Cantona, Cristiano Ronaldo și Ryan Giggs. Câștigurile au crescut, de asemene și după unele estimări, United a devenit cel mai valoros club de fotbal din lume în 2012.

Pe parcursul anilor, Ferguson a depășit câteva provocări majore pentru United: învingerea rivalului apropiat Liverpool FC, clubul care deținea majoritatea titlurilor englezești de ligă, lupta cu succes astilului de joc fluid care i-a adus lui Arsenal FC trei titluri în anii 1990 și aproape de anii 2000 și trimumfarea în fața a sut de milioane de dolari pe care Roman Abramovich le-a investit în Chelsea FC. Cel mai nou rival putea fi găsit aproape de casă. De când Manchester City, aceeași rivali la care Ferguson odată s-a referit ca ,,vecinii gălăgioși”, au schimbat proprietarii, clubul a investit o sumă fără precedent de bani în noi jucători. Competiția pentru titlu în 2011-2012 era mai aproape ca niciodată, cu City câștigând titlul în ultimele două minute ale sezonului, învingându-i pe cei de la United la un gol diferență. ,,Este doar încă un capitol în istoria Manchester United,” spunea Ferguson.

Cum Ferguson a ajuns la Carrington în acea dimineață, munca de renovare și extindere se realiza peste tot în jurul său. United îmbunătățea și adăuga la existenta știință a sportului, alte facilități, cum ar fi cele medicale și chiar instalau o arie specială de vizionare pentru fanii cu handicap. ,,Ei vor avea cea mai bună priveliște a terenului, “ spunea Ferguson, în mod clar satisfăcut de planurile de construcție. Managerul care avea 70 de ani a abordat noua provocare cu aceeași determinare pe care a arătat-o pe parcursul carierei sale. Cum putea Ferguson să-și conducă echipa către o nouă victorie și să aducă noul capitol în istoria ilustră a clubului către un sfârșit de succes.

Jocul și afacerea de fotbal

Fotbalul era cel mai popular sport din lume. Federația Internațională a Asociației de Fotbal (FIFA), corpul global de guvernare a jocului, a estimat că unul din 25 de oameni de pe planetă jucau fotbal cu regularitate. Numărul spectatorilor era și mai mare, cu o estimare de 2.2. bilioane de oameni care se uitau măcar la o parte din Cupa Națiunilor din 2010 și 620 de milioane vizionând finala turneului. Fotbalul era de asemenea o mare afacere. Piața europeană a fotbalului a înregistrat venituri de aproape 23 bilioane de dolari în timpul sezonului 2010-2011. Venitul derivat al cluburilor de la trei surse: venituri bazate pe stadion, radio și alte venituri media și venituri comerciale. Ei putea de asemenea să obțină (sau să piardă) bani prin cumpărarea sau vânzarea de jucători.

Prima ligă engleză

Prima divizie a Angliei, EPL, conținea 20 de echipe. Pe parcursul unui sezon, fiecare a jucat odată acasă și odată în deplasare. Un câștig aducea trei puncte și o egalitate un punct. La finalul sezonului, echipa cu cel mai mare număr de puncte câștiga liga (sau, în cazul unei egalități, echipa cu cele mai favorabile diferențe de goluri înregistrate), timp în care cele trei echipe cel mai mic total de puncte erau retrogradate la o divizie inferioară (și înlocuite cu trei echipe promovate din acea divizie). EPL și cluburile de divizie mai mică au fost în fiecare an în competiție, într-un sistem de eliminare, pentru League Cup și pentru prestigioasa Footbal Association Challenge Cup (FA Cup).

EPL-ul a fost prima ligă care să capitalizeze globalizarea în fotbal și să continue să genereze cele mai mari venituri dintre toate ligile europene. A văzut o creștere mare, influențată de veniturile în creștere din difuzare. Acordul de a difuza sezoanele 2010-2013 a costat 5.4 bilioane de doalri - o creștere masivă de peste 480 milioane de dolari cu o înțelegere de 5 ani, care a avut loc cu două decenii înainte. Această creștere le-a permis cluburilor EPL să importe câțiva dintre cei mai mari jucători și să îmbunătățească experiența din interiorul stadionului. Până în 2012, EPL-ul a fost cel mai popular produs cu o estimare de 1.5 bilioane de fani.

Fisiere in arhiva (1):

  • Alex Ferguson, managerul Manchester United.docx