Curente in Gandirea si Practica Manageriala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Curente in Gandirea si Practica Manageriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

Scoala Clasica

(management traditional)

Ce fac managerii? Management Stiintific Frederick W. Taylor 1)Formuleaza drept cheie a succesului o serie de principii(prezentate in lucrarea sa fundamentala,”Principles of Scientific Management”,1911):

-experienta trebuie clasificata,structurata pe categorii si transpusa in reguli,legi si formule pt ai ajuta pe muncitori in activitatea lor zilnica;

-selectia stiintifica,instruirea si antrenarea salariatilor;

-colaborarea conducerii cu salariatii pt a garanta faptul ca munca este facuta conform principiilor stiintifice formulate;

-realizarea unei diviziuni a muncii

-evidenta stricta a timpului de munca

-aplicarea salarizarii in baza unor indicatori specifici

-separarea stricta a raporturilor dintre munca de conducere si cea de executie

2)Taylor a propus renuntarea la sistemul liniar de organizare si constituirea unor compartimente

Scoala Clasica

(management traditional)

Ce fac managerii? Management Stiintific Frederick W. Taylor specializate (de organizare, financiare etc.) care sa ajute managerii în exercitarea functiilor managementului.

3)a preconizat inlocuirea structurilor ierahice de tip military cu organizarea functionala,considerand ca un magaer nu poate indeplini un nr prea mare de atributii

Management administrativ Henri Fayol 1)Meritul indiscutabil al lui H.Fayol constă în aceea că a pus problema separării activităţii propriu-zise de conducere, ca obiect distinct de cercetare. Fayol a fost primul care a încetat să considere managementul exclusiv ca un privilegiu.

2) Spre deosebire de Taylor, el a demonstrat că funcţii ale managementului, există la oricare din nivelurile organizatorice. De aceea, spune el, cu cât mai sus este nivelul ierarhiei organizatorice, cu atât mai mare este răspunderea managementului şi invers.

Fisiere in arhiva (1):

  • Curente in Gandirea si Practica Manageriala.doc