Fisa de Oportunitate

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest seminar prezinta Fisa de Oportunitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

Oportunitatea de afaceri o reprezinta infiintarea unui restaurant cu mancaruri si deserturi traditionale, precum si mancaruri pe baza de peste tinand cont de zona in care va fi amplasat restaurantul ( in orasul Braila, relativ aproape de fluviul Dunarea ). In cadrul acestuia va fi deschis si un fast-food axat pe prepararea shaormei care va functiona non-stop.

Aceasta oportunitate economica prezinta concomitent mai multe dimensiuni:

• Dimensiunea economica: va genera un profit semnificativ prin procesele economice desfasurate fiind ceva cu o tenta de noutate in acest oras.

• Dimensiunea psihologica: deoarece imi va aduce mie, ca intreprinzator satisfactia de a fi propriul meu sef si de a ma lansa in afaceri pentru binele meu si al familiei mele.

• Dimensiunea contextuala manifestandu-se in situatia concreta in care restaurantul este axat pe mancaruri si deserturi traditionale in conditiile in care in acest oras exista putine restaurante, care au un meniu foarte saracacios.

• Dimensiunea prospectiva, aceasta afacere va deveni realitate in viitor luand anumite decizii din punct de vedere economic, intreprenorial si managerial care vor aduce noutate si produse de calitate superioare celor existente.

Surse ale oportunitatii economice sunt:

1. Comerciale – reprezinta cererea deschisa pentru produsele oferite de afacere, dat fiind faptul ca aceasta cerere nu este satisfacuta de ceilalti intreprenori existenti pe piata din orasul Braila.

2. Bancare, financiare prin granturi, fonduri de la Uniunea Europeana pentru incurajarea intreprenorilor si a afacerilor acestora si prin resurse financiare atrase de la investitorii interesati.

3. Manageriale – bazate pe cunostintele acumulate in timpul facultatii care ma vor ajuta sa valorific mult mai bine oportunitatea de afaceri.

Zona in care va fi amplasat restaurantul va fi in zona str. Stefan cel Mare din Orasul Braila unde in prezent detin o cladire care trebuie doar renovata si amenajata. In aceasta zona nu sunt restaurante, iar caracteristicile principale ale zonei sunt : este foarte aproape de centrul orasului si de malul Dunarii, cu iesire foarte usor in strada principala si o consider ca cea mai importanta caracteristica noutatea adusa de aceasta afacere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa de Oportunitate.doc