Elaborarea mixului de marketing pentru lansarea unui serviciu

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Elaborarea mixului de marketing pentru lansarea unui serviciu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Extras din document

Introducere

Firma noastră a luat ființă în umra unei probleme de care ne-am lovit chiar noi, ca stundenți în an terminal al facultății, ce vom face mai departe, ce am putea noi să facem cu bagajul de cunoștințe acumulat, în urma discuțiilor cu alți colegi, am ajuns la concluzia ca este o dilemă generală.

Deoarece nu este ușor să ceri ajutor, mai ales când nici nu poți identifica problema foarte bine, ne-am gandit că ar fi foarte util să putem întinde o mână de ajutor celor la fel de debusolați precum am fost noi. Factor 20 se numește asa deoarece varsta de 20 este cea la care tinerii încep să realizeze ce înseamnă cu adevarat perspectiva de viitor și ca deciziile pe care le vor lua le vor afecta pe viitor traseul profesional.

I. Analiza pieței si a mediului de marketing

Pe piață există firme sau anumite oportunități care pot ajuta tinerii să își găsească o carieră, de obicei acestea se adresează tinerilor ce urmează să se înscrie la facultate. Noi ne-am gândit să extindem acestă idee si asupra studenților deoarece după terminarea unei facultăți, de cele mai multe ori nu poți știi toate posibilitățile pe care ți le dă și ce locuri de muncă există în domeniu. Totodată nu foarte mulți sunt conștienți de ce capacități posedă sau dacă sunt, nu reușesc să își dea seama în ce context le-ar putea pune cât mai bine în valoare.

Publicul nostru țintă este reptezentat de studenți indiferent de anul lor de studiu, cu vârste între 20 și 25 de ani, fară o sursă de venit proprie, care își dorect un loc de muncă. Dat fiind numărul mare de studenți, considerăm ca este un segment destul de mare.

Cât despre partea financiară, ne propunem să cerem o contribuție cât mai mică, dată fiind situația financiară a marii majorități a studenților. Ne vom axa pe fonduri europene, dar și pe diferite parteneriate cu firme și companii ce au nevoie de angajați, totodată vom face parteneriate și cu istituțiile de învățământ superior.

Analiza mediului de marketing

Macromemediul - din punct de vedere al mediului economic, țara noastră se bucură de o creștere destul de accentuată cu o rată a șomajului stabilă și venituri din ce în ce mai mari, asta ar putea influența indirect publicul nostru țintă, deoarece ar putea primi mai mult ajutor financiar din partea celor care îi susțin. Factorii culturali nu influențează în mod semnificativ activitarea firmei, dat fiind faptul că ăublicul nostru țintă areun mode de gandire al cărui grad de libertate este destul de ridicat. Factorii tehnologici ne pot fi de ajutor, deoarece putem folosi diferite teste online pentru a obține un minim de informații despre cei care ne cer ajutorul, totodată ne facilitează comunicarea cu aceștia. Factorul politic nu va înfluența în mod semnificativ activitatea firmei. Factorii demografici reprezintă unul dintre motivele pentru care firma este înființată în București, deoarece este unul dintre cele mai mari centre universitare din țară. Factorii juridici se referă la legislația în vigoare, nu am găsit piedici în ceea ce ii privește, aceștia ne pot fi de ajutor dat fiind faptul că firma noastră are statut de start up.

Micromediul - Clienții noștri sunt reprezentați de tinerii studenți cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani. Furnizorii sunt constituiți de instituțiile de învățământ superior, fie ele de stat sau particulare. Concurența este alcătuită din agențiile de recrutare care pot capta o parte din studenți sau de alte cabinete de consiliere în carieră, dar noi avantajul că le îmbinăm pe ambele. În cadrum organismelor publice am putea trece din nou instituțiile de învățământ superior, deoarece acestea ne faciliteaza mult activitatatea, dar și companiile multinaționale deoarece aceste ne pot sponsoriza activitatea. În rândul prestatorilor de servicii se înscriu cei obisnuiți, cum ar fi cei de energie electrică, apă curentă, agent termic, curățenie, pază, papetărie, dar și cei cu un statut aparte cum ar fi firma ce se ocupă ce promovare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea mixului de marketing pentru lansarea unui serviciu.docx