Topul Startegiilor de Marketing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Topul Startegiilor de Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Extras din document

FISA

Titlul articolului: Topul strategiilor de marketing

1. Contextul

Sursa: Saptamâna Financiara Nr. 104 Data aparitiei : 2 aprilie 2007

Autor :

Jurnalist teoretician sef de întreprindere personalitate cunoscuta

Tinta suportului de presa :

publicul larg profesionisti

Ce sectoare de activitate acopera : strategii de marketing

Natura textului :

obseravarea unui fapt observarea unei sitautii

analiza critica afirmatia unui argument

interviu altele

2. Analiza textului:

Introducere: articolul de presa se situeaza în cadrul rubricii MEDIA & ADVERTISING si are ca scop identificarea strategiilor de diferentiere si pozitionare a unor brandurilor autohtone din cadrul anumitor ramuri de activitate (industrii) existente pe piata româneasca, care sa le ofere pe de o parte avantaj concurential în fata concurentilor, iar pe de alta parte sa le asigure un loc în mintea consumatorului.

Prima parte a articolului evidentiaza strategiile adoptate de unele industrii. Astfel în industia produselor si preparatelor din carne, unde lupta se da între marii jucatori prezenti pe piata româneasca si cei europeni/internationali care vor penetra piata, strategiile de diferentiere alese se bazeaza pe atribute (produse naturale, ingrediente de calitate) si beneficii (gust bun, rafinat, manânci sanatos). Astfel un mare jucator de pe piata Salonta a ales sa se diferentieze de concurenti prin traditie , cu o experienta de 30 de ani în fabricarea mezelurilor, si prin modul de realizare a preparatelor : mucegai nobil, afumare.

În industria vopselurilor in adoptarea strategiilor de diferentiere se pune accent pe atribute de genul: putere de acoperire, intensitatea culorii) si beneficii (rezistenta în timp, la curatare). Firma Savana a reusit sa se diferentieze de concurenta pe baza unei vopsele unice în România care consine teflon..

În cazul industriei apelor minerale, unde concurentii sunt putini la numar, Borsec a reusit sa se pozitioneze pe piata ca o apa minerala de traditie. În Banking se remarca strategia de pozitionare adoptata de Banca Transilvania, ca banca a IMM+urilor ce sprijina tânara inisiativa.

A-II -a parte a articolului evidentiaza faptul ca strategiile de marketing adoptate în domeniul telefoniei, retail-ului si media online au ramas întiparite în mintea consumatorilor în anul 2006. Astfel, nu se poate uita transformarea lui Connex în Vodafone care a adoptat strategii de diferntiere prin pret , sau faptul ca Orange a ramas brandul de telefonie mobila cu cei mai multi utilizatori, precum nici faptul ca, Cosmote a reusit performanta de a ocupa pozitia a treia din punctul de vedere al numarului de utilizatori.

În domeniul retailului se observa faptul ca Univers All a iesit din scena deoarece nu a facut fata concurentei, Artima si Altex s-au rebrandat, iar Pic si Dedeman au ocupat pozitii destul de bune, fiind însa amenintati de planurile de extindere a unor concurenti straini.

Fisiere in arhiva (1):

  • Topul Startegiilor de Marketing.doc