Social Media Realese in Secolul XXI

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Social Media Realese in Secolul XXI.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mass Media

Extras din document

Scurta introducere

Social Media Release (SMR) este o prelungire a comunicatului de pres ace include link-uri, elemente multimedia, etichete (tags) si multe altele. Aceste lucruri ajuta cititorii, blogerii sa explore in continuare comuniactul de presa si pentru a gasii cu usurinta mai multe informatii.

Potrivit lui Brian Solis si Deirdre Breakenridge cea mai discutata inovatie din ultimii 100 de ani pana in present este Social Media Release. Multi din domeniul PR-ului au fost reticenti la schimbarea facuta si nu recunosc SMR-ul ca un nou instrument al muncii lor. Pe de o alta parte sunt confuzi cu privire la scopul si intrebuintarea lui, care si in zilele de azi este de neanteles.

Tom Foremski publica in anul 2006 "Die! Press release! Die! Die! Die!” unde propune PR-ului urmatorele: “Deconstruct the press release into special sections and tag the information so that as a publisher, I can pre-assemble some of the news story and make the information useful.” (http://www.siliconvalleywatcher.com/mt/archives/2006/02/die_press_relea.php Tom Foremski - February 27, 2006) si propune industriei de PR sa regandeasca strategiile sale.

SMR este o schimbare de la monolog la dialog, schimba marketingul si media traditional dar si influenteaza persoane. Acest fenomen a evlouat foarte mult prin ajutorul internetului, retelelor de socializare astfel incat puterea mediei sta in mainile celor care folosesc internetul.

Plusurile SMR-ului fata de comunicatul presa traditional

Ce se poate face intr-un SMR diferit de un comunicat de presa traditional:

- Poti folosi link-uri in text pentru a trimite cititorul spre acelasi site dar la alte sectiuni;

- Poti folosi anumite cuvinte cheie si SEO (optimizare pentru motoare de cautare);

- Poti include link-uri sociale precum link-uri care duc la alte site-uri social media;

- Poti incorpora video/clip, slide-show, link-uri multimedia, poze etc.

Lansarea unui comunicat de presa poate atrage atentia, avantaja afaceri, alte site-uri si bloguri.

Obiective care se ating intr-un SMR: profiles, tags, comentarii, bloguri, SEO, RSS, UGC, basic HTML.

SEO (Search Engine Optimizer) este o nota cu privire la cautarea unei solutii, cei doi autori precizeaza: “Many say that if you’re not on the first two pages of search results, your company is losing the battle for online mindshare.” (Brian Solis si Deirdre Breakenridge, Putting the Public Back in Public Relations, pp. 114). Deci e important ca pe pagina de web sa ai cat mai multe cuvinte cheie de inteles general pentru a fi gasit cat mai repede. SEO vine in ajutorul clientilor continand solutii de-a lungul cautarilor. Pentru anumite cuvinte cheie introduce intr-un text va putea fi gasit de motoarele de cautare mult mai repede si mult mai des.

RSS (Realy Sample Syndication) pune la dispozitie alte site-uri, bloguri, jurnalisti si persoane fizice. Feed-urile se primesc pe baza cuvintelor cheie si frazelor.

UGC (User Generated Content) este o component de marketing si este inclusa in campanile de advertising. Adesea UGC este parţial sau total monitorizat de administratorii site-ului, pentru a evita continut ofensator sau limba, probleme de încălcarea drepturilor de autor, sau pur şi simplu pentru a determina dacă continutul postat este relevant pentru tema site-ului general.

Conform lui David Meerman Scott cel mai bun comunicat va fi atunci cand vei face publica informatia de pe site-ul tau sau pagina principal a produsului/companie unde publicul tinta stie ca te gaseste, iar in acelasi timp acea informatie sa ajunga la jurnalistii specializati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Social Media Realese in Secolul XXI.docx