Rase de Gaini

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Rase de Gaini.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Medicina Veterinara, Agronomie

Extras din document

Cornish are o alură de combatantă prin formatul şi direcţia trunchiului (mulţi specialişti îl consideră încă orasă combatantă), uşor modificată de penajul ceva mai dezvoltat decât la alte combatante, (cu excepţia Combatantei Engleze de tip vechi) şi de coada mai plină şi uşor ridicată. Capul este larg şi adânc, fără să pară grosolan. Ciocul de culoare galbenă, este puternic, scurt,gros la bază, cu valva superioară evident curbată. Creasta este mică şi de culoare roşie - aprinsă. 

Gâtul puternic, scurt şi gros la bază, are lanţete bogate, dar scurte şi este purtat aproape vertical, ca la rasele combatante.

Trunchiul este ovoidal, cu direcţie oblică. Lărgimea toracelui este mare, pieptul este proeminent, fiind deosebit de musculos şi sus purtat. 

Dimpotrivă, abdomenul este mic, la cocoşi chiar supt. Spinarea şi şalele sunt lungi, foarte largi, oblice şi convexe. Coada nu mai este săracă în penaj şi purtată oblic în jos ca la rasele combatante, ci cu pene ceva mai lungi şi mai bogate, fiind purtată oblic în sus. Aripile sunt puternice, cu umerii proeminenţi şi capacele convexe, purtate strânse pe lângă trunchi. 

Picioarele au coapse şi gambe musculoase şi fluiere scurte, foarte groase, cu aplomb larg şi corect.

Urechiuşele şi bărbiţele sunt mici şi de culoare roşie - aprinsă la cocoşi şi foarte mici şi roşii - palide la găini. Ochii au o expresie agresivă din cauza sprâncenelor (arcadelor) reliefate şi a globilor oculari proeminenţi, cu iris de culoare portocalie. Faţa este de culoare roşie - aprinsă la cocoşi sau roşie - palidă la găini, rar presărată cu pene scurte şi fine, de tip filamentos.

Culoarea fluierelor, precum şi a ciocului este galbenă, sau albă - gălbuie atunci când epiderma este de culoare albă. Rasa Cornish cuprinde populaţii cu piele galbenă dar şi populaţii cu piele albă, preferată de consumatorii englezi. Penele sunt scurte, înguste, dure, strălucitoare şi bine strânse pe corp. Cocoşii şi găinile Cornish sunt de talie mare (masive şi în acelaşi timp înalte) şi au constituţie robustă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rase de Gaini.pptx