Milano - Centru Turistic European

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest seminar prezinta Milano - Centru Turistic European.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor: Enache Mihaela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Merceologie

Extras din document

Tara : Italia

Regiune: Lombardia

Provincie: Milano (MI)

Suprafata: 182 km2

Locuitori: aproximativ 1,5 mil

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata în alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenând deopotriva economisti , geografi, psihologi si sociologi. Primele mentiuni privind preocuparile de a voiaja, apar în antichitate în operele geografului Strabon. Descrierile lasate de Marco Polo cu ocazia periplului sau asiatic (secolul al XIII-lea), cele ale lui Arthur Young (secolul al XVIII-lea) sau, mai aproape de noi, ale lui Henri Monfreid au jalonat preocuparile viitoare privind practicarea calatoriei.

Turismul devine un complex fenomen de masa la sfârsitul secolului al XIX-lea fiind puternic articulat în mediul înconjurator.

Privit ca un fenomen social-economic creator de benifici, turismul a fost defint în variante dinte cele mai felurite: “arta de a calatori pentru propria placere” (M. Peyromarre Debord); “activitate din timpul liber care consta în a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, îmbogatirea experientei si culturi, datorita cunoasteri unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute” (Jan Medecin); “fenomen al timpurilor noastre, bazat pe cresterea necesitati de refacere a sanatati si de schimbare a mediului înconjurator, cultivare a sentimentului pentru frumusetile naturi ca rezultat al dezvoltari comertului, industriei si al perfectionari mijloacelor de transport” (Guy Freuler).

Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic – natural antropic – diferentiat de la tara la tara, în functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism.

Datorita patrimoniului sau cultural de mare valoare, Italia fiind tara cu cele mai multe monumente intrate în patrimoniul universal din lume (43), Milano beneficiaza din plin si de aceasta oportunitate fiind vizitat anual de mii de turisti. Alte puncte forte ale Italiei care o plaseaza pe o pozitie favorabila în ceea ce priveste competitivitatea sa pe plan turistic sunt igiena si sanatatea, unde a fost clasata pe locul 5 si infrastructura sa, pentru care ocupa locul al 8-lea in lume.

Din punct de vedere cultural si social, Milano este fara indoiala unul dintre cele mai fermecatoare orase ale Europei si unul dintre cele mai vibrante orase ale Italiei. Cei mai faimosi creatori de moda de pe Glob isi au cartierele generale aici si renumitele strazi cu magazine din Milano atrag zilnic mii de turisti. Dar Milano nu e doar Capitala modei, orasul având mostenirea de cultura si stil pe care o astepti de la un oras italian.

Milano este centrul comercial si financiar al Italiei, atractia iubitorilor de opera, de arta si a design-lui, caselor de moda si a cochetelor magazine. Obiectivele turistice sunt concentrate in centrul orasului, intre renumitul Castel Sforzesco (unde a locuit si Leonardo Da Vinci) si Domul (una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume).

Milano este considerat al doile oras ca importanta din Italia dupa Roma. Din punct de vedere turistic Milano tine pasul cu Roma, aceasta avand avantajul de a fi si capitala Italiei. Diferenta dintre numarul de turisti nu este foarte mare.

Milano are un potential turistic enorm. Principalele atractii turistice sunt de natura antropica. Orasul face parte dintr-o categorie de orase in care este practicat City-break tourism si turismul de shopping.

Fisiere in arhiva (1):

  • Milano - Centru Turistic European.doc