Portofoliu

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest seminar prezinta Portofoliu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor: Emil Paun

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Pedagogie

Cuprins

Introducerepag. 3
Biograma.pag. 4
Jurnal de pedagogiepag. 5
Portretul cadrului didacticpag. 10
Strategie nationala pentru o educatiei permanentapag. 11
Procesul de la Bolognapag. 12
Cultura si educatie.pag. 13
Arta sau stiinta a educatiei.pag. 15
Educatia o lupta.pag. 19
G. Spiliotis - Parintii duhovnici si copiipag. 21
Educatia adultilor - Nicolae Vintanu.pag. 22

Extras din document

Introducere

Am incercat in acest portofoliu sa adun tot ceea ce a insemnat pana acum pedagogia, pentru mine. Este de la sine inteles ca au ramas inca multe lucruri nespuse, tocmai de aceea voi incerca sa le spun aici.

Pedagogia pentru mine s-a descoperit a fi ceea ce cu adevarat am cautat pe tot parcursul scolarizarii mele. Ea, reprezinta pentru mine in acest moment un cumul a tot ceea ce sunt, imbinand atat arta, de care am fost foarte atrasa, cat si dragostea pentru oameni, care a fost pentru mine intotdeauna o resursa puternica. Desi acest portofoliu nu este nici pe departe perfect, eu cu ajutorul lui am descoperit drumul din spatele copacilor. Drumul acesta este atat de fascinant acum, incat am impresia ca voi fi entuziasmata intreaga mea viata, fie ca voi lucra sau nu in acest domeniu, pentru ca asa cum au spus-o multi, educatia este un mod de a fi.

Desi poate ca suna extremist si adolescentin, as lasa cu adevarat balta orice alta preocupare si materie pentru ca acum am descoperit o jucarie noua, pe care vreau s-o cunosc cat mai bine.

Toate aceste fiind spuse se vor descoperi aici cateva din treptele prin care am trecut, constient sau nu,, iar mai tarziu se vor vedea amprentele pe care le-au lasat asupra mea.

Motivele pentru care am ales diferite teme nu au fost unele cu adevarat intemeiate, singurul si cel mai puternic a fost curiozitatea. Inca nu sunt in masura sa pot spune de ce am ales un subiect si nu altul, pentru ca deocamdata vreau sa stiu cat mai mult si atat, abia apoi va veni si capacitatea de selectie. Este adevarat ca nu am pus in portofoliu chiar tot ce am citit, pentru ca unele carti au fost pentru mine chinuitor de grele si de aceea nu am avut nici rabdarea necesara de a le mai adauga aici. Ordinea lor nu stiu daca este una fireasca sau nu, dar cu siguranta este una cronologica.

BIOGRAMA

Nume si prenume:

Adresa

Nr. de telefon:

DATA EVENIMENT INCIDENTA CRITICA (de ce este seminificativ pentru traiectoria profesionala sau personala)

Clasa 7

Clasa 10

Clasa 12

Am participat in cadrul programului: Decizia este a mea cu o doamna psiholog

Am facut psihologie la scoala, cu o doamna profesoara exceptionala. M-am indragostit de materie. Am avut 10, la o materie chiar dureroasa, la care aveam chiar corijenti.

Am tot facut teatru din clasa a 9-a si avem indoieli daca sa mai dau sau nu la psihologie, dorindu-mi mai mult regia de teatru. A avut loc primul meu contact in materie de psihologie. Traind tot mereu cu dorul de asa ceva.

M-a motivat foarte mult cand am vazut ca ma pricep, ca ma apreciaza si doamna profesor. Abia asteptam sa fac ceva mai mult...

Am invatat pentru bac psihologie si mi-am dat seama ca imi place foarte mult; este un domeniu care depinde numai si numai de mine, pe cand in teatru exista foarte mult subiectivism. Am ales psihologia.

Nu am intrat la psihologie la stat, dar am intrat la pedagogie. In prezent urmez si facultatea de psihologie de la titu maiorescu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu.doc

Alte informatii

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Sectia Pedagogie