Anamneza si interviu clinic la un preadolescent (13 ani) pentru activitatea de seminar la disciplina psihoterapia copilului si adolescentului

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest seminar prezinta Anamneza si interviu clinic la un preadolescent (13 ani) pentru activitatea de seminar la disciplina psihoterapia copilului si adolescentului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Psihologie

Extras din document

Domiciliul:

I. Antecedente herodo-colaterale:

Tata (35 de ani), stare de sănătate foarte bună, ocupația fiind de șofer.

Mama (36 de ani), stare de sănătate bună, ocupația fiind de casnică.

Frați: 1 frate și o soră. Sora este în vârstă de 6 ani, iar fratele de 3 ani.

Poziția socială a familiei: atmosferă tensionată, climat nefavorabil dezvoltării emoționale a copiilor, certuri frecvente între soți și între părinți și preadolescent. Tip de familie: părinții sunt căsătoriți, tipul de familie este unul nuclear, existând probleme în interiorul acesteia.

Afecțiunile mentale în familie nu sunt prezente.

Nu sunt prezente tulburări neurologice sau alte tulburări medicale importante.

II. Antecedente personale:

Preadolescentul a manifestat accese de furie, spaime încă din primii ani de grădiniță.

Atmosfera în familie: Își percepe copilăria ca fiind foarte nefericită, iar motivul principal pe care îl invocă este că era des bătut când era mic de către tatăl acestuia.

Școlarizare: Școala primară a început-o în anul 2009, a terminat clasa I-a, după care a fost transferat la o altă școală din oraș, iar din 2012 a fost transferat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș. În relațiile cu profesorii manifestă furie și ostilitate față de aceștia, atâta timp cât îi este solicitat să rezolve diverse sarcini. Este ușor iritabil și manifestă furie și scene istericale dacă profesorii și educatorii nu fac ce dorește el. În relațiile cu colegii manifestă agresivitate verbală față de cei mai mici, pe care îi amenință cu bătaia și chiar îi lovește uneori, iar în relațiile cu colegii mai mari este la fel de agresiv, atunci când aceștia sunt și ei la rândul lor agresivi cu el, îi amenință și chiar încearcă să-i lovească cu pietre. Abilități particulare: îi plac foarte mult jocurile pe calculator, telefoanele mobile și laptopurile, de asemenea îi face plăcere să asculte muzică. Ca activitate extracurriculară îi plac drumețiile și plimbările.

Activități sociale: Este o persoană sociabilă, interacționează foarte bine cu ceilalți copii de vârsta lui și chiar mai mici, înțelegându-se bine cu aceștia atâta timp cât fac ceea ce dorește el.

III. Starea socială actuală: Locuința este într-un apartament de două camere la parter, dotată cu toate utilitățile, printre care enumerăm: frigider, aragaz, mașină de spălat, plasmă, laptop, combină muzicală. Familia trăiește din salariul soțului și din alocațiile copiilor, precum și din banii proveniți din activitățile soțului care uneori este plecat pentru o perioadă de timp în străinătate (Anglia).

IV. Probleme medicale anterioare: Copilul a fost diagnosticat de către medicii psihiatrici de la Brașov cu ADHD de tip combinat și hiperactivitate.

INTERVIU CLINIC CU PREADOLESCENTUL

Scopul interviului: cunoașterea în profunzime și diagnosticarea tulburărilor comportamentale deviante ale preadolescentului investigat.

Obiective:

- Identificarea factorilor care contribuie la formarea atitudinii agresive.

- Identificarea aspectelor familiale conflictuale și tensionate cu care adolescentul se confruntă.

- Identificarea factorilor școlari care contribuie la menținerea unei atitudini agresive și violente.

- Diagnosticarea tulburărilor de comportament.

- Măsuri de prevenire și combatere a manifestărilor violente și de agresivitate din școală.

Ipoteze:

- Se prezumă că un mediu conflictual familial și dezorganizat contribuie la formarea unei conduite deviante și agresive.

- Se prezumă că pedepsele corporale aplicate copiilor de către părinți îi transformă pe copii din victimele agresiunii în agresori la rândul lor.

Intervievatorul: Sunt psiholog, lucrez cu copii de vârsta ta și mai mici decât tine, chiar și mai mari decât tine, și te voi ruga să-mi răspunzi la câteva întrebări. Te asigur că răspunsurile pe care mi le vei da sunt confidențiale și de asemenea vreau să ai încredere deplină în mine că te pot ajuta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Anamneza si interviu clinic la un preadolescent (13 ani) pentru activitatea de seminar la disciplina psihoterapia copilului si adolescentului.docx