Studiu de Caz Clinic

Imagine preview
(6/10 din 10 voturi)

Acest seminar prezinta Studiu de Caz Clinic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Psihologie

Extras din document

I.Istoricul cazului

A.Date de identificare: Sonia are 17 ani, provine dintr-o familie dezorganizata, în prezent locuieste împreuna cu mama sa, tatal sau a decedat în urma cu un an. Provine din mediul urban.

B.Acuze principale: se prezinta la cabinet însotita de mama, pe motiv de refuz scolar de aproximativ 3 luni.

C.Istoricul tulburarii prezente: Sonia urmeaza cursurile la liceul de elita al orasului. Pâna în urma cu un an si jumatate (perioada de debut a bolii tatalui ) era o eleva silitoare careia îi placea sa învete si sa mearga la scoala. De asemenea îi placea sa citeasca foarte mult. Declinul sau scolar s-a accentuat dupa decesul tatalui refuzând sa mai frecventeze scoala. A început sa aiba conflicte repetate cu mama sa, aflata pentru prima oara în situatia de a conduce familia si cu profesorii de la clasa . Toate aceste conflicte repetate precum si lipsa motivarii au condus la repetarea anului scolar si integrarea într-un anturaj dubios. În ciuda insistentelor mamei, a profesorilor, a fostilor colegi, situatia s-a agravat, absenteismului scolar adaugându-i-se fuga repetata de acasa. Singurele tentative de reluare a activitatii scolare s-au produs în urma santajului initiat de mama ,,daca mergi la scoala o sa-ti cumpar calculatorul pe care ti-l doresti,, dar acestea au esuat în scurt timp .În ultimele trei luni nu a frecventat deloc scoala.

D.Istoric psihiatric: fobie scolara asociata cu izolare sociala, iritabilitate, ideatie depresiva

E.Istoric personal si social: Sonia este singurul copil la parinti Relatia pe care a avut-o cu tatal a fost foarte buna, acesta sustinând-o mereu în momentele dificile. A fost pentru Sonia singura persoana pe care a admirat-o si respectat-o neconditionat, fiind de asemenea si un model de reusita profesionala (profesor universitar) Pierderea sistemelor morale de referinta prin decesul tatalui au avut un impact puternic asupra Soniei. Relatia pe care o are cu mama este deficitara, fata este constienta de eforturile si de suferinta mamei dar nu suporta sfaturile ,,depasite,, ale acesteia si amestecul în viata sa. Sonia o vede pe mama sa ca fiind ,,slaba si fara tarie,, ceea ce înseamna ca mama nu este un sistem moral de referinta pentru fata. Astfel a intrat într-un grup de ,, rockeri motociclisti care stiu sa se distreze si care în sfârsit o înteleg pentru ca sunt persoane mature capabile sa poarte o discutie normala spre deosebire de colegii sai, etichetati drept pustani fricosi interesati de jocuri pe calculator si fotbal,, astfel s-a realizat transferul sistemelor morale de referinta

F.Istoric medical :Nu avea nici un fel de probleme medicale care sa-i influenteze functionarea psihica.

G.Status mintal: Este bine orientata tempo-spatial cu dispozitii depresive.

H.Diagnostic DSM IV: desemneaza dificultatea sau incapacitatea copilului/ adolescentului de a se duce la scoala, acesta manifestând un tablou complex, care include conduite de refuz, de inhibitie si izolare adesea puternic regresive. În conformitate cu DSM IV refuzul frecventarii scolii poate fi diagnosticat fie ca anxietate de separare, fie ca fobie simpla specifica. Termenul de fobie scolara este controversat deoarece fobia implica un stimul specific, dar scoala reprezinta un ansamblu de stimuli .

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Clinic.doc