Activitate integrată - Martisorul, un simbol

Seminar
7/10 (1 vot)
Domeniu: Psihopedagogie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 9 în total
Mărime: 3.60MB (arhivat)
Publicat de: Mery M.
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: mitu

Extras din seminar

Educ.

Gradinita cu P.N. Nemtisor ,Vinatori-Neamt

Nivel II (Grupa pregatitoare “Voiniceii”)

Scopul :

- Dezvoltarea capacitatilor de cunoastere si intelegere a mediului inconjurator,a traditiilor si obiceiurilor legate de simbolul primaverii-martisorul;

- Stimularea imaginatiei creatoare si a deprinderilor practice.

Obiective operationale:

DOMENIUL STIINTE - Cunoasterea mediului

-sa imbine piesele puzzle pentru realizarea unei imagini;

-sa audieze cu atentie textul prezentat de educatoare;

-sa formuleze intrebari folosind pronumele interogative: CE?,CINE?,UNDE?,CAND?,DE CE?,pentru descoperirea mesajului textului;

-sa realizeze conexiuni intre tabloul descoperit si lectura audiata;

-sa coopereze in formularea intrebarilor si raspunsurilor;

DOMENIUL OM SI SOCIETATE-Activitate practica:

-sa denumeasca materialele primite;

-sa mânuiască cu atenție materialele si ustensilele puse la dispozitie;

-sa combine elementele primite pentru realizarea temei propuse;

-să adopte o poziție corectă a corpului în timpul lucrului;

-sa lucreze corect,ingrijit;

STRATEGII DIDACTICE:

Metode si procedee:

-expunerea,conversatia,explicatia,exercitiul,problematizarea,munca in grup,brainstorming-ul,analiza,sinteza.metoda “explozia stelara”,metoda “turul galeriei”.

DOMENII EXPERIENTIALE: (DS+DOS)

CAPTAREA ATENTIEI

In “Casuta cu surprize” copiii vor descoperi un martisor sub forma de puzzle ,un “manuscris” ,cinci stelute colorate ,buline in culorile stelutelor,recompense, un “clopotel magic”,precum si o scrisoare de la Zana Primavara:

Dragi copii,

“Va trimit astazi un mesager sub forma de surpriza.Va las pe voi sa-l descoperiti.Pentru a afla semnificatia acestui “mesager”,v-am trimis si o frumoasa povestioara.Cu ajutorul stelutelor “buclucase” va provoc la o intrecere pe echipe.

Ascultand cu atentie povestea mea si raspunzand la intrebari veti afla lucruri noi despre aceasta frumoasa traditie specifica lunii lui MARTISOR. .Daca intrebarile si raspunsurile voastre vor fi corecte,veti primi si recompense.

Va propun astazi sa lucrati si sa daruiti cu dragoste acest simbol al primaverii.

Va multumesc si va doresc succes!

Abia astept sa ne intalnim!”

Zana Primavara

REACTUALIZAREA CUNOSTINTELOR: -ce ati descoperit in imagine? -in ce anotimp suntem? -ce zi este astazi? -din ce este alcatuit un martisor?

DIRIJAREA INVATARII

Voi citi copiilor ”Legenda martisorului”,expresiv,subliniind prin tonalitate si mimica incarcatura emotionala a textului.Simultan citirii voi explica cuvintele si expresiile noi prin sinonimie:”intruchipat”,”hora”,” chipes”,”temnita’,”biruie”,”doborat,’’ “voinic”,”imaculata”.

FIXAREA CUNOSTINTELOR

Copiii vor fi solicitati sa precizeze titlul povestirii. Prin metoda “exploziei stelare” vor explora textul si vor descoperi semnificatia martisorului.

Grupa se imparte in cinci subgrupe(dupa culoarea stelutelor).Fiecare grupa are sarcina de a formula intrebari specifice,determinate de intrebarile coordonatoare.(CINE?,UNDE?, CE?CAND?,DE CE?)

Regulile jocului:

-pe rand,fiecare grupa isi alege o echipa careia ii va pune intrebari;

-daca raspunsurile au fost corecte,”adversarii “vor primi recompense(autoevaluare);

-in functie de recompensele primite,se vor pregati grupele pentru activitatea urmatoare (recompensele vor fi simboluri intalnite in textul legendei:soare,ghiocei,inimioare )

-pentru complicarea jocului,educatoarea poate pune intrebari suplimentare,cerand copiilor sa asocieze raspunsul cu o imagine semnificativa,pe care copiii o vor aseza peste steluta potrivita.(Ex.:”Cine a coborat pe pamant “intrucchipat” intr-un fecior?)

Conținut arhivă zip

  • Activitate integrata - Martisorul, un simbol.ppt

Alții au mai descărcat și

Psihicul și Caracteristicile Acestuia

Dictonul socratic „nosce te ipsum” („cunoaste-te pe tine însuti”) reprezinta un punct de plecare în dezvoltarea ulterioara a stiintelor. Socrate,...

Clasificarea tulburări de limbaj

II.TULBURARILE DE LIMBAJ 2.l. LIMBAJUL 2.l.l. DEFINITII Limbajul este definit cel mai adesea ca fiind activitatea psihica de comunicare intre...

Abuzul fizic asupra copilului - efectele acestuia

ABUZUL ASUPRA COPILULUI Este un comportament agresiv asupra copilului, aflat într-o situație de inferioritate și fără apărare față de cel care...

Handicapul de Limbaj

Constituirea logopediei Logopedia face parte si ea din sistemul stiintelor psihopedagogiei speciale si poate fi apreciata ca fiind un domeniu...

Ai nevoie de altceva?