Recenzie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Recenzie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Tranzactii Internationale

Extras din document

Introducere

Obiectivele acestei cărți este de a oferi sfaturi de genul ”cum să procedați”, prezentând unele dintre cele mai mari erori de branding din toate timpurile.

Voi prezenta în primul rând branduri care au fost lansate cu ajutorul unor campanii publicitare de multe milioane de dolari și care s-au scufundat fără urmă. Cartea va examina însă și erori de branding făcute de comapnii de succes ca Virgin, Coca Cola și multe altele.

Veți vizita, așadar, cimitirul de branduri, locul în care companiile fie și-au îngropat brandul eșuat, fie i-au îngăduit să șovăie, lipsit de direcție și neglijat. Aceste ”istorie horror” de branding pot sugera că insuccesul este inevitabil, însă, în același timp, pot fi de ajutor în identificarea principalelor zone de pericol.

II. Eşecuri clasice

Din acest capitol evidențiază de fapt, erori fundamentale de marketing, care de atunci au fost repetate de multe alte branduri. Se numără stabilirea unui preț necorespunzător, alegerea unui nume nepotrivit și o atitudine paranoică față de concurență.

New Coke

Compania Coca Cola a decis să stopeze producerea celui mai popular sortiment dintre băuturile ei răcoritaore și să-l înlocuiască printr-o formulă nouă: New Coke.

Raportul dintre vânzările de Coke și de Pepsi depășea 5 la 1 . De aceea, în deceniul următor, Pepsi s-a repoziționat, devenind un brand pentru tineri, dar în cele din urmă, s-a dovedit de succes.

În 1981 , când Roberto Goizueta a devenit președinte, poziția conducătoare a brandului Coke începuse să pară vulnerabilă. Pierderea cotă de piață nu numai în fața lui Pepsi, dar și a unor băuturi produse chiar de compania Coca Cola , ca Fanta și Sprite. În același timp, succesul remarcabil înregistrat de Diet Coke.

În 1984, a unei campanii publicitatare în care Coke era lăudată pentru că este mai puțin dulce decât Pepsi. Printr-un pas care trebuie să fi fost considerat logic, Coca-Cola a început să lucreze la o formulă nouă și după un an, a obținnut New Coke.

Pepsi-Cola și Coca –Cola nu putea avea simultant pe rafturi două produse aflate în concurență directă, de aceea compania a hotărât să renunțe la Coca-Cola originală și a intodus New Coke în locul ei. New Coke a fost introdusă iar peste câteva zile a fost oprită producerea de Coke originală. Această decizie combinată a fost ulterior denumită ” cea mai mare gafă de marketing din toate timpurile.”

Reclamele din reviste sunau așa ” Singura băutură precum Coca-Cola este însăși Coca-Cola . Ea este băutură autentică.”

Pepsi a fost prima care a identificat greșeala companiei Coca-Cola. La numai câteva săptâmăni după lansarea lui New Coke, Pepsi a difuzat o reclamă.

III. Eşecuri de idei

Brandingul nu se referă la produs, ci la percepție, aceasta este noua mantră a marketingului. Cea mai inteligentă strategie de brand din lume nu-i poate determina pe consumatori să cumpere un produs pe care nu-l doresc – sau cel puţin nu-i poate determina să-l cumpere mai mult de o singură dată.

Orajolt- Compania Rasna Limited este unul dintre principalii producători indieni de băuturi răcoritoare şi s-a afirmat pe piaţa băuturilor concentrate. Însă, când a vrut să iasă din nişa ei specializată, nu a înregistrat prea mult succes.

Încercarea de a lansa o băutură carbogazoasă cu gust de fructe, numită Oranjolt, a eşuat chiar înainte de a lua avânt.

Oranjolt trebuia refrigerată ca să nu se altereze, dar comercianţii indieni obişnuiau să oprească echipamentele frigorifice pe durata nopţii şi de aceea Oranjolt s-a confruntat cu probleme de calitate.

Produsul avea un termen de valabilitate de 3-4 săptămâni, pe când alte băuturi răcoritoare erau valabile mai mult de 5 luni.

Campania Coca-Cola şi Pepsi, de exemplu, efectuau înlocuirile doar o dată la 3 luni. De accea Oranjolt a fost distribuită doar în unele magazine şi nu s-a putut extinde rapid.

Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie.docx